Kaupunginosaviikkojen kulunut vuosi

 

 

Vuosi 2020 jää varmasti kaikkien mieleen erityisenä vuonna. Se oli erittäin haasteellinen vuosi myös tapahtumien toteuttamisen kannalta. Erilaiset rajoitukset ja ihmisten kiinnostus liikkua vaikuttivat varmasti näihin ja täten myös Kaupunginosapäivien ja -viikkojen järjestämiseen.

Epävarmuus tilanteen kehittymisestä vaikutti varmasti myös paljon alueiden intoon lähteä suunnittelemaan tapahtumien järjestämistä. Osa suunnitelluista tapahtumista jouduttiin perumaan tai siirtämään myöhemmäksi. Vuonna 2020 järjestettiin kuitenkin myös onnistuneesti oikein mukavia tapahtumia.

Vuoden 2020 ensimmäiset kaupunginosaviikot ja –päivät käynnistyivät kesäkuun alussa ja aktiivinen tapahtumakausi jatkui syyskuun loppupuolelle asti. Tilanteet elivät normaali vuosia enemmän. Osa suunnitelluista tapahtumista peruttiin, mutta toisaalta tuli myös viime hetken uusia ohjelmanumeroita kuten Paattisten yhteislaulutilaisuus.

 

Ohjelmat saivat myös uusia muotoja. Varissuolla järjestettävä Etnofest & Vakkelove 2020 -konsertti muuttui olosuhteiden pakosta muotoaan ja se esitettiin virtuaalitapahtumana. Muutos tehtiin vasta hieman ennen tapahtumaa ja siihen nähden se löysi oikein hienosti yleisönsä. Virtuaalitapahtuma oli onnistunut ja katsojia oli yli 1000 lyhyestä mainostusajasta huolimatta.

Hirvensalossa ja Paattinen-Tortinmäessä järjestettiin kokonainen Kaupunginosaviikko. Kaupunginosapäiviä (osaviikko) vietettiin Varissuolla ja Pansio-Pernossa. Ohjelmistossa oli 36 erilaista tapahtumaa. Nämä mahdollisti monet innokkaat vapaa-ehtoiset, joita kaikkia haluamme kiittää hienosta työstä! kävijöitä näissä oli yli 2000 henkilöä.

Kaupunginosaviikkojen vuoden 2020 erityisenä teemana oli ”ympäristö”. Ohjelmisto oli tänäkin vuonna hyvin monipuolinen ja tarjosi paljon kaikenlaista nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Tapahtumaviikkojen sisällä luotiin uusia tuttavuuksia ja toimijoille tarjottiin paljon mahdollisuuksia verkostoitumiseen. Ohjelmistossa nähtiin mm. erilaisia esityksiä, keskustelutilaisuuksia, avajaisia, näyttelyitä ja avoimia ovia. Tykättyjä oli myös erilaiset luontopolut ja Lisäksi oli mahdollisuus tutustua erilaisiin lajeihin monien erilaisten yhdistysten ja seurojen opastuksella kuten Varissuon työ ja toiminta vt ry, Turun tyttöjentalo, Yhdessä-yhdistys, Paattisten Pamaus ja MLL-yhdistyksiä.

Koronasta huolimatta Kaupunginosaviikot oli aktiivinen. Syksyllä 2020 Kaupunginosaviikot aloitti uutena projektina jalkautumisen Turun eri kaupunginosiin yhteistyössä Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry:n kanssa. Tarkoitus on jututtaa asukkaita heidän viihtyvyydestään asuinalueellaan. Teemme pientä kyselyä ja tarkoituksena on samalla lisätä näkyvyyttämme ja tunnettavuuttamme ruohonjuuritasolla sekä esitellä toimintaamme. Aloitimme vierailulla Pansioon. Tavoitteenamme on saada tietoa eri alueiden asukkailta mm. siitä miten he viihtyvät asuinalueillaan ja minkälaisia mahdollisia kehitystoiveita heillä on.

Kaupunginosaviikot hankki erilaista markkinointimateriaalia näitä ja tulevia tapahtumia varten. Jalkautuminen eri alueilla jatkuu ensi vuonna.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tapahtumiin osallistuneille kuluneesta vuodesta!