Kaupunginosaviikoilla saattaa olla edessä viimeinen vuosi

 

Kaupunginosaviikot juhlistavat kymmenennettä toimintavuottaan. Kaupunginosaviikot starttasivat osana Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmistoa ja olivat niin suosittu konsepti, että sitä koordinoimaan perustettiin Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry tammikuussa 2012.

Kaupunginosaviikot on tapahtumakokonaisuus, joka rakentuu tapahtumapäivistä ja -viikoista Turun eri kaupunginosissa. Tapahtumat tuovat yhteen alueen asukkaat ja esittelevät kaupunginosien paikalliskulttuuria, moninaisuutta sekä monikulttuurisuutta.

Sekä pienempiä että suurempia tapahtumia sisältävät ohjelmakokonaisuudet ovat pääosin yleisölle ilmaisia. Kaupunginosaviikkotapahtumia toteutetaan ympäri Turkua perinteisesti keväästä syksyyn. Kaupunginosaviikkojen ohjelma kumpuaa asukkaiden ideoista ja toteutuu paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden järjestämänä. Mukana on kaupunginosaseuroja, omakotiyhdistyksiä, kulttuuri- ja liikuntaseuroja, vanhempainyhdistyksiä, kouluja, nuorisotaloja ym. Vuosittain yhdistys tukee noin 20 kaupunginosan tapahtumia ja uusia alueita tulee mukaan joka vuosi.

Kaupunginosaviikot on viimeinen Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodesta 2011 säilynyt toiminta. Se on vakiinnuttanut asemansa Turussa tärkeänä alueiden paikallisidentiteettiä ja omaleimaisuutta esiin tuovana tapahtumakokonaisuutena.

Näyttää kuitenkin siltä että vuodesta 2021 tulee Kaupunginosaviikkojen viimeinen toimintavuosi, sillä yhdistys ei ole saanut riittävää rahoitusta toiminnan jatkamiseksi. Yhdistys oli mukana Turun kaupungin aluetyön yhteistoimintasopimuksessa vuosina 2017-20, joka takasi toiminnalle riittävän rahoituksen. Sopimusta ei kuitenkaan jatkettu enää tänä vuonna, minkä myötä myös rahoitusta leikattiin tuntuvasti.

https://aamuset.fi/artikkeli/5272374/Kaupunginosaviikoilla+saattaa+olla+edessa+viimeinen+vuosi?fbclid=IwAR2koF3PQkiy_XOqklilycM7HMDVhjB20wXmFzWfnRtcJrmbKdE6HkBQhYg