Kaupunginosaviikot

Kaupunginosaviikot ovat tapahtumaviikkoja Turun eri kaupunginosissa, jotka kutsuvat viikko kerrallaan turkulaisia ja vieraita tutustumaan eri kaupunginosien ilmiöihin ja tapahtumiin. Kaupunginosaviikkoja toteutetaan ympäri Turkua perinteisesti keväästä syksyyn.

Ohjelmisto esittelee kaupunginosien omaleimaisuutta, paikallista identiteettiä sekä monikulttuurisuutta. Sekä pienempiä että suurempia tapahtumia sisältävät ohjelmakokonaisuudet ovat pääosin yleisölle ilmaisia.

Ohjelma kumpuaa asukkaiden ideoista ja toteutuu paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden järjestämänä. Mukana on kaupunginosaseuroja, omakotiyhdistyksiä, kulttuuri- ja liikuntaseuroja, vanhempainyhdistyksiä, kouluja, nuorisotaloja ym.

Ohjelmakokonaisuutta koordinoi Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry, joka perustettiin tammikuussa 2012. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kaupunginosien asukkaiden osallistumista, yhteisöllisyyttä sekä kulttuurien kohtaamista. Toiminta on jatkoa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodelle 2011 Turussa.

Yhdistys kokoaa vuotuisen Kaupunginosaviikkojen ohjelman. Tämän lisäksi se jakaa mahdollisuuksien mukaan pientä taloudellista tukea tapahtumajärjestäjille sekä tekee yleisviestintää ja -markkinointia koko ohjelmasta ja yhdistyksen toiminnasta sekä tukee muilla tavoin kaupunginosatoimintaa ja toimijoiden verkostoitumista.

Tervetuloa mukaan!