Kirjakahvila ja Taideakatemia mukana Keskustan Kaupunginosaviikolla 2.-8.9. ja Linnanfälttipäivässä 6.9.

Turun Kirjakahvilan tapahtumat Keskustan Kaupunginosaviikolla

(Brinkkalan sisäpiha, Vanha Suurtori)

Keskiviikko 4.9. klo 20-23

Ulkoilmaleffa: La Chute de la Maison Usher (1928), säestys: Wellenform 

Turun elokuvakerhon ja Kirjakahvilan loppukesän maksuttomissa ulkoilmanäytöksissä katsotaan tänä vuonna kauhuklassikoita vuosikymmenten takaa. Sarja huipentuu Edgar Allan Poen kertomuksista ammentavaan mykkäklassikkoon Usherin talon häviö (ohj. Jean Epstein, Ranska 1928, 61 min, K12, DVD, silent, English intertitles), joka merkitsi ranskalaisen avantgardgen ensimmäisen aallon loppua. Usherin suvun kartanon painajaismaisten tapahtumien kuvauksessa on niminovellin ohella elementtejä myös muun muassa Soikea muotokuva -novellista. Näytöksen säestää Jaakko Penttisen ja Teppo Toivosen muodostama elektronisen musiikin duo Wellenform, jonka musiikillinen kieli pohjaa varhaiseen industrialiin, teknoon ja konkreettiseen musiikkiin. Iltama alkaa tunnelmaan johdattelevalla musiikilla, ja itse elokuva pyörähtää käyntiin hämärän laskeuduttua. Iltojen viiletessä suosittelemme lämmintä pukeutumista ja vilttejä, sadesäällä näytös pidetään sisällä Kirjakahvilassa.

Torstai 5.9. klo 21-23

Ulkoilmanäytös: The Incredibles (2004)

Turun Nuorisovaltuuston yhteistyössä Turun elokuvakerhon ja Kirjakahvilan kanssa järjestämässä päihteettömässä ulkoilmanäytöksessä katsotaan tänä vuonna Pixarin supersankarianimaatio Ihmeperhe (The Incredibles, ohj. Brad Bird, USA 2004, 117 min, K7).

Lauantai 7.9.

klo 14-17

Lauantaikirppis

Myyntipaikat ovat maksuttomia, ja tänä kesänä ei tarvitse edes ilmoittautua etukäteen vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä klo 13 alkaen. Oma pöytä tai viltti mukaan! Lisätietoa: kirppis (ät) kirjakahvila (piste) org. HUOM! Myyntipaikat on tarkoitettu käytettyä tavaraa myyville yksityishenkilöille, ei ammattimaisille käytetyn tavaran kauppaajille eikä tuotteitaan myyville käsityöläisille.

klo 19

Pihakeikkakauden päättäjäiset

Ennen kuin illat ehtivät liikaa viiletä ja säät epävakautua pidetään Brinkkalan pihassa vielä yksi keikkailta, jolla juhlistetaan ulkoilmakeikkakauden päätöstä. Iltamissa esiintyvät Kirjakahvilan musaryhmäläisten omat rymistelybändit Condom Ramsey, Death Basket, Raamattu, Raivoraittius ja mahdollisesti muutama muukin.

Taideakatemian tapahtumat Linnanfälttipäivänä 6.9.

Pussikaljaromaani -teatteriesitys, klo 19 – 20.30  Taideakatemian Köysiteatteri (Linnankatu 56)

Liput ennakkoon 12€/6€ (taideakatemia.tapahtumiin.fi), ovelta 15€/8€. Mikko Rimmisen rappioromantiikan moderniklassikko Pussikaljaromaani kertoo yhden päivän Marsalkan, Lihin ja Hennisen elämästä Helsingin Kallion kaupunginosassa. Ohjaus: Emma Jääskeläinen.

Kynnyksiä -teatteriesitys,  klo 18 Videostudio (Linnankatu 54)

Vapaa pääsy, paikkavaraukset: https://forms.gle/QrnaATwDr6WHRHNx6 KYNNYKSIÄ-esitys on ryhmälähtöinen kokoelma runoutta, spoken wordia ja räppiä. Se on herkkä kuvaus esteistä, rajoista ja rajallisuudesta. Se tutkii kehoa ja kehollisuutta, unelmia unohtamatta.

Vahepunktis -näyttely, klo 12-17 Köysiratagalleria (Linnankatu 56).

Syyskauden alkajaisiksi ryhmänäyttely, jossa on esillä kolmen kolmannelle vuosikurssille siirtyvän opiskelijan töitä kuluneen kevään ja kesän ajalta. Osallistuvat taiteilijat ovat: Aleksi Systä, Ville Kiviniemi & Klaus Koskinen.

Katso muut Keskustan Kaupunginosaviikon ja Linnanfälttipäivän tapahtumat ohjelmakalenterista.